חיפוש
עקבו אחריי

החיפוש אחר מוכר התקליטים הצרפתי המשוגע

זאת לא הפעם הראשונה שלי בפריס ובטח לא תהיה הפעם האחרונה. כל פעם מחדש היא ואני מחזקים את הקשר בינינו. בכל מקרה הביקור האחרון שלי, פה בפריס, היה בספטמבר של 2017, לפני ארבע שנים ושלושה חודשים והדבר שידעתי שאני ממש חייב לחזור אליו זו חנות התקליטים של המשוגע הצרפתי שבביקור הקודם צרח על נעם בן דור, (כי העז להניח תקליט על הפטפון בחנות ללא רשות. אז גם הפעם ביקשתי ממנו להתלוות אלי כי הוא מכיר  את פריס ואת רחובותיה כמו בן בית) ואולי גם נעשה ״סולחה״ בין הניצים.

רשימת התקליטים ארוכה, המאלכה מרובה והרגליים עדיין לא כואבות מהליכה אין סופית ברחובות הנפלאים של פריס.

תשע וחצי בבוקר, ישובים כבר במטרו, יצאנו לדרך לכיוון שכונת  PIGALLE הנמצאת גם ברובע התשיעי ומתחברת גם לרובע השמונה עשרה.

בשעה 10 כבר היינו בתוך השכונה הידועה בחלונות האדומים שלה ובמעדונים המפוקפקים. נעם מנסה להיזכר איפה היתה החנות ואנחנו מתחילים במסע החיפושים. האזור עמוס בחנויות תקליטים אבל משהו לא מריח לי טוב. הכל עדיין ישן והכל סגור.  אנחנו עוברים ליד חנויות סגורות שלא התעוררו ליום החדש.

בזווית העין, המקום מתחיל להיראות לנו מוכר, הפינה הזו שמתחילה בעלייה ואז הנה חנות

ישר אנחנו מבינים שזו לא החנות אותה אנו מחפשים. בתוך החנות הסגורה נמצא מוכר ואנחנו דופקים בדלת. הוא מגיע ומודיע לנו שרשום על שלט קטן בכניסה שהחנות נפתחת בשעה 14:00 והוא בכלל הולך עכשיו להסתפר, סוגר את הדלת ונעלם.

אני כבר חסר סבלנות ולא מצליח להבין איך פותחים פה חנויות רק בצהריים ועוד בגדה הימנית.

המשכנו ללכת בחיפושים אחר החנות של המשוגע ולא מצאנו אותה, אולי סגר בגלל הקורונה ? אולי סתם לא מצאנו. בדרך ראינו חנויות של כלי מוזיקה המתמחות כל אחת בכלי נגינה ספיציפיים


אה… וגם התעכבנו קצת פה, לא זוכר למה

 

אחרי קפה ופחמימות טעימות החלטנו לעבור לגדה השמאלית כי בפריס בגדה של הבוהמיינים צריכים לעבוד כדי להתפרנס. עלינו שוב על המטרו כדי לעבור צד. (הנה נעם מתעמק במפה)

 

 

בעודנו יוצאים בגדה השמאלית היום הבהיר והשמשי הפך להיות גשום, מה שאומר שרק טוב יצא לי מזה, כי גשם זו ברכה.

התכנון היה להגיע לחנות התקליטים המשומשים CROCODISC ברחוב Des Ecoles 42 וכמה צעדים מתחנת המטרו ואנחנו במקום.

החנות כבר מכילה אנשים ואנרגיה

 

התקליט הראשון שקופץ לי לעין הוא לא אחר מ BABY JAMES HARVEST האלבום הרביעי והמעולה של ברקלי ג׳יימס הארווסט שיצא בשנת 1972.

התקליט הבא הוא פלא. ביוני 1982 לאחר 11 שנה התאחדו לאלבום אולפן עשירי כל חברי CARAVN להרכב המקורי והטוב ביותר של ההרכב הענק הזה.

Pye Hastings/Dave Sinclair/Richard Sinclair/Richard Coughlan בתוספת של הסקסופוניסט Mel Collins.

אושר גדול לכל חובב קנטרברי

בואו נשאר בקנטרברי כי באותו מדף ממש נגלה לפני יוצא סופט משין, האיש והאגדה Kevin Ayers. מדובר באלבום השישי של היוצר הנהדר הזה. שם  אלבום הוא Sweet Deceiver והוא יצא במארס 1975

 

נשאר באירופה, בגרמניה. יוצא להקת Ash Ra Tempel מחלוצי הקראוט רוק. למרות שעל האלבום מופיע Ash Ra Temple VI , זהו בעצם אלבום הסולו הראשון של מנואל בו הוא מנגן לבד על גיטרות ללא נגנים נוספים.

 

נמשיך במסע והפעם עם פולק אנגלי משובח של ההרכב Lindisfrane שנולד בשנת 1968 וזה אלבום הבכורה שלהם.

ללא ספק אחד מאלבומי הפולק-רוק הטובים שיש.

 

לא נקפח את האמריקאים והתקליט האחרון שייך להרכב פרוג-פסיכדלי משובח מברוקלין הנקרא Sweet Smoke  באלבום הבכורה שלהם Just A Poke שיצא בשנת 1970 שלוקח את המאזין למסע בלתי נשכח ומיוחד מאד.

אז את המוכר המשוגע לא מצאתי הפעם. אנסה שוב בנסיעה הבה לפריס, נקווה שבקרוב ככל האפשר, ועד אזקחו לכם את הזמן ותקשיבו למוזיקה מעולה שבאה עם גשם והמון אהבה.

 

מור בידר- מרצה במכללה לקולנוע וטלוויזיה – אורט פסגות, עורך מוזיקלי ומגיש תכנית רדיו "צלילת ערב עם מור בידר" ברדיו אורנים, עורך מוזיקלי של מגזין "עברית"

להזמנת הרצאה,

מור בידר – 0547950451

הצטרפו לדיון

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

תגובה אחת
  • את קווין איירס ראיתי בלונדון לפני הרבה שנים.היה מגניב לגמרי.האלבום היה
    Yes We
    Have No Mañanas (So Get Your Mañanas Today)
    עלה לבמה עם בקבוק יין והיתה לנו חגיגה

עוד מאותה התוכנית

Dhafer Youssef

ב 19 לנובמבר יחגוג דאפר יוסף יום הולדת , דאפר נולד בשנת 1967 בעיירת דייגים קטנה בתוניסיה. דאפר, נגן עוד וזמר הנמנה עם היוצרים המשפיעים...

Music & Life
על הפטיפון
× ווטסאפ